1. Patstāvīgi plānot un organizēt savu un lopkopībā strādājošo darbu lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanā, turēšanā, ganāmpulka atražošanā un produkcijas realizācijā.
2. Ievērot savā darbā lauksaimniecības dzīvnieku labturības prasības.
3. Novērtēt un nodrošināt novietnes mikroklimatu, vispārējo, veterināro un sanitāro situāciju tajā.
4. Nodrošināt lauksaimniecības dzīvniekiem atbilstošus ēdināšanas apstākļus, aprēķināt barības līdzekļu vajadzību, sastādīt barības devas un organizēt barības līdzekļu uzglabāšanu, ievērojot pārtikas nekaitīguma prasības.
5. Plānot un īstenot mērķtiecīgu ganāmpulka atražošanu, sastādīt lopkopības produkcijas ražošanas un realizācijas plānus, novērtēt tirgus situāciju un sagatavot dzīvniekus realizācijai.
6. Veikt lauksaimniecības dzīvnieku identifikāciju un pārraudzību, reģistrēt un analizēt pārraudzības datus.
7. Sastādīt dzīvnieku pārošanas plānus un organizēt lauksaimniecības dzīvnieku apaugļošanu, ievērojot ganāmpulka dzīvnieku selekcijas mērķi.
8. Uzraudzīt un vadīt dzemdību procesu lauksaimniecības dzīvniekiem. Sniegt pirmo palīdzību dzīvniekam un veikt vienkāršas veterinārmedicīniskas manipulācijas saskaņā ar veterinārārsta norādījumiem.
9. Uzturēt labu apkārtējo vidi lauksaimniecības dzīvnieku novietnē un teritorijā. Sastādīt novietnes tīrīšanas un dezinfekcijas plānus, vides labiekārtošanas un uzturēšanas plānu novietnē un teritorijā atbilstoši labas lauksaimniecības prakses nosacījumiem un ievērojot zoohigiēnas un biodrošības noteikumus.
10. Sadarboties ar lopkopības produkcijas ražošanas procesā iesaistītiem darbiniekiem un sadarbības partneriem.
11. Noformēt un aizpildīt ar lopkopības nozari saistītos dokumentus, izmantot elektroniskās datu bāzes, lietot datorprogrammas lopkopības datu analīzei.
12. Vadīt lauksaimniecības tehniku un autotransportu lopkopības darbu veikšanai, ievērojot satiksmes noteikumus, un uzturēt to kārtībā.
13. Ievērot darba aizsardzības prasības, izvēlēties atbilstošus individuālos un kolektīvos darba aizsardzības līdzekļus.
14. Ievērot vides aizsardzības prasības, lopkopības produkcijas ražošanā izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas.
15. Ievērot darba tiesiskās attiecības, profesionālās un vispārējās ētikas principus.
16. Lietot profesionālo terminoloģiju valsts valodā un vienā svešvalodā.
- Lauksaimnieciskās dzīvnieku ēdināšana
- Lauksaimniecības dzīvnieku novietņu kopšana
- Lauksaimniecības dzīvnieku labturība
- Darbu organizēšana lopkopības produkcijas ražošanā un realizācijā
- Lopkopības darbu organizēšana un dokumentēšana
- Lopkopības produkcijas fasēšana un marķēšana
- Mehanizēto darbu veikšana
- Traktortehnikas vadītāju sagatavošana
- Ciltsdarbs, ganāmpulka atražošana un veterinārijas pamati
- Lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanas organizēšana
- Lopkopja prakse
- Lopkopības produkcijas ieguve
- Lopkopības tehniķa prakse
- Autovadītāju sagatavošana
- Lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas organizēšana
- Veterinārijas minimums
• Dators (Microsoft Windows, Linux GUI vai MacOs operētājsistēma) ar interneta pieslēgumu un iebūvētu vai atsevišķi pieslēgtu WEB kameru, skaļruņus vai austiņas un mikrofonu.
• Tiešsaistes nodarbībām: Microsoft Teams vai Zoom aplikācija.
• Ieteicams pieslēgti divi ekrāni;
• MS Office ar Word, Excel, PowerPoint, Outlook vai līdzvērtīgs.
-
darba dienas vakari
-
brīvdienas
-
jaukts
- Zvanu centrs | 20016323 | jautajumi@mcalfa.lv
- Kurzemes filiālē - Ludmila Stepašuka | 27017555 | kurzeme@mcalfa.lv
- Kurzemes filiālē - Agita Šteinberga | 27017555 | kurzeme@mcalfa.lv