- Veikt lopkopības produkcijas ražošanu un realizāciju atbilstoši labas lauksaimniecības prakses nosacījumiem.
- Novērtēt un nodrošināt lauksaimniecības dzīvnieku sugai un tās fizioloģiskajam stāvoklim atbilstošus turēšanas, ēdināšanas un kopšanas apstākļus.
- Novērtēt vispārējo veterināro un sanitāro situāciju lauksaimniecības dzīvnieku novietnē un vajadzības gadījumā atbilstoši rīkoties.
- Novērtēt novietnes mikroklimatu, tehniskā aprīkojuma stāvokli un turēšanas iekārtas atbilstoši lauksaimniecības dzīvnieku labturībai un vajadzības gadījumā atbilstoši rīkoties.
- Patstāvīgi plānot un īstenot mērķtiecīgu ganāmpulka atražošanu.
- Nodrošināt pārtikas nekaitīguma prasību ievērošanu lopkopības produkcijai visos ražošanas ķēdes posmos.
- Izmantot speciālo lopkopības tehniku, aprīkojumu, iekārtas un to jauninājumus atbilstoši lietošanas instrukcijām un apmācīt uzņēmuma personālu to izmantošanā.
- Izprast lopkopības produkcijas ražošanas rādītājus, pieņemt atbilstošus lēmumus rādītāju uzlabošanai un īstenot tos.
- Novērtēt tirgus situāciju, plānot un īstenot lopkopības produkcijas realizāciju.
- Lietot lopkopībā izmantojamās ķīmiski un bioloģiski aktīvās vielas.
- Racionāli plānot un veikt darba pienākumus, uzņemties atbildību par sava darba rezultātu.
- Sadarboties ar lopkopības produkcijas ražošanas procesa nodrošināšanā iesaistītajiem darbiniekiem un sadarbības partneriem.
- Lietot datorprogrammas (MS Office, ar nozari saistītās vadības programmas).
- Ievērot vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, lopkopības produkcijas ražošanā izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas.
- Ievērot darba aizsardzības un ugunsdrošības normatīvo aktu prasības.
- Izvēlēties un lietot atbilstošus individuālos un kolektīvos aizsardzības līdzekļus.
- Sniegt pirmo palīdzību lauksaimniecības dzīvniekiem.
Lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšana; lauksaimniecības dzīvnieku novietņu kopšana; lauksaimniecības dzīvnieku labturība; mehanizēto darbu veikšana; veterinārijas minimums; lopkopības produkcijas ieguve; lopkopības produkcijas fasēšana un marķēšana; lopkopības darbu organizēšana un dokumentēšana; lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanas organizēšana; lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas organizācija; ciltsdarbs, ganāmpulka atražošana un veterinārijas pamati; darbu organizēšana lopkopības produkcijas ražošanā un realizēšanā; sabiedrības un cilvēka drošība; izvēles moduļi (divi no piedāvātajiem četriem variantiem): 1. - zirgkopība, 2. - netradicionālā lopkopība, 3. - augkopības minimums, 4. - govju un cūku mākslīgā apsēklošana.
Materiāltehniskais nodrošinājums dalībai tiešsaistes nodarbībās - interneta pieslēgums, dators (vai cita piemērota viedierīce), mikrofons, vēlama kamera. Plānots izmantot tiešsaistes platformu Microsoft Teams, īstenojot daļu no izglītības programmas teorētiskās daļas attālināti.
-
darba dienas vakari
-
brīvdienas
- Solvita Bāliņa | 26112312 | balina.solvita@inbox.lv